Het rijden in een tweedehands auto

Een van de voornaamste voordelen van een occasions is de prijs. Je hebt al een occasion voor de prijs van €500! Je krijgt hier natuurlijk niet heel veel auto voor terug, maar je bent niet langer genoodzaakt om enkel met het openbaar vervoer te reizen. Naast de economische voordelen ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu. Je geeft de auto een tweede leven en zorgt ervoor dat deze niet op een schroothoop beland. Maar hoe vind je de juiste occasion en op welke manier zorg je ervoor dat je deze auto met plezier kunt rijden? 

Het vinden van een geschikte occasion

De afgelopen jaren is er meer vraag naar occasions dan ooit tevoren, echter stijgt het aanbod niet. Dit betekend dat de beschikbare occasions in prijs stijgen. Tweedehands auto’s zijn in trek en dat is niet zo raar. Nieuwe auto’s zijn zeer prijzig en niet iedereen heeft daar nu ruimte voor in zijn of haar budget. Ook kopen veel Nederlanders vanuit milieuoverwegingen geen nieuwe, maar een gebruikte auto. Kijk voornamelijk naar het onderhoudsverleden van de auto. Welk onderhoud is er wel of niet gepleegd en door welke garages? Ook kun je altijd door een onafhankelijke partij een occasion laten keuren. Deze controleren de auto en zo ben je iets zekerder van je aankoop. Voor professioneel Mercedes onderhoud ga je natuurlijk naar RM Performance Center!

Voorzie je nieuwe auto van wat liefde

Volgens ons is het verstandig om je nieuwe auto direct van wat liefde te voorzien. Breng de auto naar je lokale garage, bijvoorbeeld autogarage Zundert voor een kleine- of grote onderhoudsbeurt. Zo krijg je direct meer inzicht in de huidige staat van je auto en de verwachte onderhoudskosten. Ook kun je direct wat kleine aanpassingen uitvoeren. Denk aan het installeren van een ander audiosysteem, het installeren van Apple Carplay of het monteren van een afneembare trekhaak. Tijdens het onderhoud van onze auto, wordt deze ook gecontroleerd op alle kritische punten. Denk aan het controleren van de remmen, ophanging en gordels. Na deze inspectie weet je het zeker, je kunt nu met een gerust hart de weg op.

Een gebruikte dieselauto

Is het aantrekkelijk voor jou of je onderneming om te rijden in een grijs kenteken? Dan is het mogelijk interessant om nu een diesel te kopen. Door de opkomst van het elektrisch rijden probeert de Nederlandse overheid ervoor te zorgen dat er steeds minder diesels op de weg rijden. Ook is sinds het conflict in Oekraïne de dieselprijs enorm gestegen, momenteel is diesel zelfs duurder dan benzine. Echter verbruiken diesels over het algemeen minder dan een benzinemotor. Dit alles resulteert in een dalende prijs van tweedehands dieselauto’s. Maak jij gebruik van deze dalende prijzen of wacht jij nog even rustig af wat de markt doet?

Altijd online| Maak een afspraak | Email: Info@bedrijfonline.nl

© 2022 Bedrijfonline.nl